Galeria Basil & Basil Art - ateliere de pictura

FII CEEA CE VREI SA DEVII!
www.galeriabasil.ro
www.atelieredepictura.ro

joi, 30 aprilie 2015

ART WORKSHOP - VLADIMIR JOVICEVICI, FLORENCE ACADEMY OF ART



CURS PICTURA  – METODA „SIGHT-SIZE” – sustinut de VLADIMIR JOVICEVIC, Instructor Principal la Florence Academy of Art

În acest curs care va dura doua săptămâni, cursantii vor cunoaste elementele de bază ale tehnicii "sight-size”. Sight-Size este o metoda de desen si pictura in care subiectul este realizat exact ca in realitate, la scara 1:1! Studentul mai întâi stabileşte o poziţie avantajoasă în care subiectul şi suprafaţa de desen par să fie de aceeaşi dimensiune.
Apoi, utilizând o varietate de instrumente de măsurare-oglinzi, sfori, şi beţe-studentul deseneaza subiectul astfel încât, atunci când este vizualizat din puctul stabilit, desenul şi subiectul au exact aceleaşi dimensiuni, rezultatul realizat fiind extrem de precis şi realist.
Studentii vor lucra 4 ore/zi, dimineata atelier de pictura GRUPA PORTRET – ulei/panza sau 4 ore/zi dupa amiaza atelier de pictura GRUPA NATURA STATICA-  ulei/panza


VLADIMIR JOVICEVIC





VLADIMIR JOVICEVIC


Cursul va fi predat in engleza de Prof. VLADIMIR JOVICEVIC – Instructor Principal la FLORENCE ACADEMY OF ART din Florenta, venit in Romania special pentru a sustine acest „workshop” la Galeria Basil.
Perioada de desfasurare: 24 august – 4 septembrie 2015, in zilele de luni pana vineri
Nr total sesiuni: 10, fiecare avand cate o durata de 4 ore
ATELIER Portret – interval orar 10.00-14.00
ATELIER Natura Statica – interval orar 18.00-22.00
Cost pentru un atelier/cursant (10 sedinte a cate 4 ore) – 550 euro – toate materialele si instrumentele de lucru sunt incluse in cost – se achita in lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii
Modalitati de inscriere: se poate realiza rezervare de loc care este valabila pana la data platii avansului de 50% - data limita 10 mai 2015. Restul de 50% se achita cel mai tarziu la data de 15 iunie 2015.
IMPORTANT:
·         Mentionam ca fiecare cursant trebuie sa prezinte la curs – IN MOD OBLIGATORIU – cu 20 de minute inainte de ora de incepere – intarzierile presupun renuntarea la sedinta respectiva
·         Sedintele la care se absenteaza NU se recupereaza
·         Telefonul mobil ESTE INTERZIS pe toata durata sedintei de curs
·         La atelierul PORTRET, fiecare doi cursanti vor avea un model, care la fiecare 25 de minute va avea o pauza de 5 minute, iar la mijlocul sedintei va avea o pauza de 15 minute. Este important pentru dumneavoastra sa veniti inainte de inceperea sedintei pentru a va prepara(amesteca) culorile, astfel veti beneficia cat mai mult de timpul in care modelul va pozeaza.
·         La inceputul fiecarui atelier va avea loc o lunga prezentare a tehnicii – practica!!!! Scurte prezentari vor mai fi si de-a lungul intregului curs! Pe toata durata sedintelor de curs profesorul va va corecta si indruma individual.
·         Va informam ca atmosfera cursului trebuie sa fie una „de studiu”!

Despre VLADIMIR JOVICEVIC
Nascut in Muntenegru in 1987, acesta este interesat de desen si de pictura inca de la varste foarte fragede. Aplica la Scoala de Arte din Tivat – condusa de academicienii Ljubo Papadic si Momcilo Macanovici si, dupa absolvirea liceului din Golful Kotor – Montenegru, se muta in Italia, unde studiaza la „Accdemia di belle Arti di Terni”. La absolvire se inscrie la Florence Academy of Art, iar in anul trei de studii obtine premiul pentru cea mai buna pictura a anului si devine Asistent Universitar.
In prezent este Instructor Principal la Florence Academy of Art.      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu