Galeria Basil & Basil Art - ateliere de pictura

FII CEEA CE VREI SA DEVII!
www.galeriabasil.ro
www.atelieredepictura.ro

miercuri, 24 februarie 2016

WORKSHOP SUSTINUT DE VLADIMIR JOVICEVIC, INSTRUCTOR PRINCIPAL LA FLORENCE ACADEMY OF ART



CURS PICTURA  – METODA „SIGHT-SIZE”
Cursul va fi predat in engleza de Prof. VLADIMIR JOVICEVIC – Instructor Principal la FLORENCE ACADEMY OF ART din Florenta, venit in Romania, pentru a doua oara, special pentru a sustine acest „workshop” la Galeria Basil.

În acest curs care va dura 24 de ore, cursantii vor cunoaste elementele de bază ale tehnicii "sight-size”. Sight-Size este o metoda de desen si pictura in care subiectul este realizat exact ca in realitate, la scara 1:1! Studentul mai întâi stabileşte o poziţie avantajoasă în care subiectul şi suprafaţa de desen par să fie de aceeaşi dimensiune. Apoi, utilizând o varietate de insrumente de măsurare-oglinzi, sfori, şi beţe-studentul deseneaza subiectul astfel încât, atunci când este vizualizat din puctul stabilit, desenul şi subiectul au exact aceleaşi dimensiuni, rezultatul realizat fiind extrem de precis şi realist.
Este o abordare pas cu pas: initial folositi o paletă grisaille limitata; urmeaza cresterea  progresivă a numărului de culori – ceea ce ii va permite studentului de a deveni mai conștient de interacțiunea și distribuția culorii pe paletă; mai târziu vor lucre cu o paletă complet personalizata. Concepte cum ar fi temperatura, umbră și saturație vor fi adăugate.

Beneficiile acestui curs:
• Aflati cum sa utilizati metoda „sight-size”
 • Va insusiti abilitatilor de observare.
• Aflati – in cazul portretului - mai multe despre construcția anatomica a acestuia; parti: ureche, ochi, nas si gura.
• Aflați calitatile esentiale ale picturii clasice: precizie, ritm, efect de lumina si iluzia de forma si spatiu.
• Invatati mai multe despre umbra si saturatie în ceea ce priveste teoria culorilor si tonul.
• Veti cunoaste mai multe despre pigmenții de culoare și combinații ale acestora.
• Invatati sa reprezintati într-un mod mult mai expresiv si artistic ceea ce vedeti si simtiti.
• Va ajuta sa cresteti nivelului de precizie.

Studentii vor lucra 4 ore zilnic, pictura in ulei pe panza, PORTRET/MULAJ sau NATURA STATICA – la alegere
Perioada de desfasurare:
In perioada 1 -10 aprilie 2016, in zilele de vineri, sambata si duminica (1, 2, 3 si 8, 9, 10  aprilie - total 6 sedinte), astfel:
-      Vineri si sambata in intervalul 18 – 22
-      Duminica in intervalul 10-14
Cost pentru un atelier/cursant (6 sedinte a cate 4 ore) – 450 euro – toate materialele si instrumentele de lucru sunt incluse in cost – se achita in lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii
Modalitati de inscriere: se poate realiza rezervare de loc care este valabila pana la data platii avansului de 50% - data limita 29 februarie 2016. Restul de 50% se achita cel mai tarziu la data de 20 martie 2016.
IMPORTANT:
Mentionam ca fiecare cursant trebuie sa prezinte la curs – IN MOD OBLIGATORIU – cu 10 de minute inainte de ora de incepere – intarzierile presupun renuntarea la sedinta respectiva
Sedintele la care se absenteaza NU se recupereaza
Telefonul mobil ESTE INTERZIS pe toata durata sedintei de curs
La inceputul fiecarui atelier va avea loc o lunga prezentare a tehnicii – practica!!!! Scurte prezentari vor mai fi si de-a lungul intregului curs! Pe toata durata sedintelor de curs profesorul va va corecta si indruma individual.
Va informam ca atmosfera cursului trebuie sa fie una „de studiu”!

Despre VLADIMIR JOVICEVIC
Nascut in Muntenegru in 1987, acesta este interesat de desen si de pictura inca de la varste foarte fragede. Aplica la Scoala de Arte din Tivat – condusa de academicienii Ljubo Papadic si Momcilo Macanovici si, dupa absolvirea liceului din Golful Kotor – Montenegru, se muta in Italia, unde studiaza la „Accdemia di belle Arti di Terni”. La absolvire se inscrie la Florence Academy of Art, iar in anul trei de studii obtine premiul pentru cea mai buna pictura a anului si devine Asistent Universitar.
In prezent este Instructor Principal la Florence Academy of Art.     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu